Missie

Bouwjaar’84 creëert surrealistische theater ervaringen.
Elke performance is op locatie aangepast en gebaseerd. Met heel veel passie en gekkigheid nemen we onze bezoekers mee in ons verdraaid universum.

Onze gereedschappen zijn erg uitgebreid; we werken met dans, theater, video, visuele kunst, muziek… wat het verhaal of de locatie van ons vraagt. Want waar we ook zijn, we werken altijd met en binnen de context van de locatie: in theater, op festivals, op straat of in een club. Grotendeels van de tijd vindt het maakproces gedeeltelijk plaats op de locatie zelf.

Door het gebruik van materialen, die als karakter van hun omgeving dienen, worden wij hier ook een deel van. Bij voorbeeld, we hebben speelterrein gecreëerd van (en in) oude lockers, op een betonnen trap en in een caravan.

Wanneer mogelijk, maken wij gebruik van gebruikte materialen. niet alleen om het decor van een performance vorm te geven, maar we hebben ook een heel theater gebouwd met gebruikte materialen. Het is goedkoper, beter voor het milieu en we worden geïnspireerd door materialen die een verhaal hebben.

Beweging, visueel beeld en muziek werken samen in onze performances, en zijn even belangrijk. We mengen deze elementen samen tot een sterk, surrealistisch en soms absurde beelden. Een orkaan van bewegende silhouetten, een vrouw die onderste boven hangt in een caravan, echte levende discoballen, dansende matrassen.. je kunt het zo gek niet bedenken en wij doen het bij Bouwjaar’84.